Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir? Soğuk algınlığı tedavisi için daha çok bitkisel yöntemlere başvurulur.Üst solunum yollarının viral bir enfeksiyonu olan soğuk algınlığı, grip veya nazofarenjit olarak da bilinir. Soğuk algınlığı yılın herhangi bir zamanında ortaya çıkabilir ve dünya çapında yaygın enfeksiyonlardır. Zararsız olmasına rağmen, hastalık rahatsız edici olabilir. Farklı virüs türleri soğuk algınlığına neden olur.

Soğuk algınlığı, sıcaklık dalgalandığında en yaygın olanıdır. Bazı virüsler 200’den fazla soğuk algınlığına neden olabilir. Adenovirüs, koronavirüs ailesi, rinovirüs, RSV (solunum sinsityal virüsü) bunlardan bazılarıdır. Rinovirüs bunlardan en yaygın olanıdır. En yaygın enfeksiyonlardan biri olan soğuk algınlığı, diğer insanların hapşırma ve öksürmeleriyle havaya yayılan virüslerin solunmasıyla ortaya çıkar.

Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?

Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir? Nezlenin kesin bir tedavisi yoktur ve hastalığın kendi kendine iyileştiğine inanılır. Bununla birlikte, bitkisel ve doğal ilaçlar semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.  Soğuk algınlığından kaynaklanan boğaz ağrılarını azaltmak için en çok kullanılan bitkiler Ihlamur, Adaçayı, Kekiktir. Bunların dışında;

  • Zerdeçal: Ilık süte zerdeçal eklemek rahatlamanıza yardımcı olabilir.
  • Kuşburnu çayı ve portakal suyu: Bol miktarda C vitamini içerdiği için direnci arttırır.
  • Nane ve Limon: Nane ve limon karışımı bir güvenlik hissi sağlar.
  • Tarçın çubuğu: Çayı içine çubuk tarçın katarak içmek de rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Sarımsak:
  • Soğuk algınlığının giderilmesinde ve iyileşme sürecinin hızlandırılmasında etkili olan doğal bir besindir.
  • Karanfiller: Ağrı kesici özelliği rahatlamanıza yardımcı olur.

Bebeklerde ve Çocuklarda Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?

Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir? Bebeklerde ve çocuklarda soğuk algınlığını tedavi etmenin birkaç yolu vardır. Ebeveynlerin kullanabileceği bu yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Bebeğiniz hala emziriyorsa, daha sık emzirebilirsiniz. Bebeğinizin burnunu burun aspiratörü ile düzenli olarak temizlemek bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilir.
  • Mukoza zarlarını nemli tutmak için banyolara sık sık eklenebilir.
  • Lütfen kalın giysiler giymemeye dikkat edin.
  • Mümkün olduğu kadar çok sıvı almak gerekir.

Hasta çocuk 6 yaşından küçükse burun damlası veya sprey kullanmayınız. Aynı şekilde 4 yaşın altındaki çocukların öksürük şurupları veya grip ilaçları almamaları gerekir. Yapılan araştırmalar bu ilaçların çocuklara bir fayda sağlamadığını göstermiştir.

Newsletter Subscribe

Get the Latest Posts & Articles in Your Email

We Promise Not to Send Spam:)